Låt oss presentera oss

MFF

Mälardalens Fjordhästförening har funnits i tiotals år. Den grundades av bland annat Börje Klangestam som på den tiden drev Taffsnäs gård. Mälardalens Fjordhästförening har arrangerat flertalet Fjord-SM och engagerats sig väldigt mycket för fjordhästen som ras. 

Det är en förening som värnar om både tävling och avel inom fjordvärlden och vill få med både unga som gamla. Vi vill försöka nå ut till alla våra medlemmar, även dom som kanske inte tävlar utan mer hobbyridning och ser därför till att försöka ha evenemang som passar alla. 

Vi tycker därför att det är viktigt med en styrelse som brinner för olika delar, men som också är mån om att helheten skall bli bra. Vi är idag 7 st som sitter i styrelsen och dom presenteras närmare nedan. 


Styrelsen


Maria Ahlin, Ordförande

Maria Ahlin heter jag och är ordförande för Mälardalens fjordhästförening.
Jag är 29 år, äger 2 st fjordingar Listra & Captiva och är bosatt i Eskilstuna. Jag är en hästtjej ut i fingerspetsarna och brinner för både tävling och avel! Jag kom första gången i kontakt med fjordingar hos tidigare ordförande Eva Nilsson för ca 9 år sedan och är nu fast med dessa gulingar 

Emma Johansson, Ledamot

Mitt namn är Emma Johansson och är ny som ledamot i föreningen. Jag är 30 år och nybliven mamma. Bor i Nyköping och driver Säby Equestrian. Äger ett fjordsto som inom närmaste dagarna ska föla, förutom avel tycker jag tävling och främst hoppning är riktigt roligt. 

Frida Matsson, Ledamot och Sekreterare

Jag heter Frida och är nybliven sekreterare i föreningen. Jag börjar närma mig 40-års strecket och har hållit på med fjordhästar sedan jag köpte min första häst, Taffsnäs Yackie, vid 16 års ålder. Jag bor sedan några år tillbaka på Taffsnäs och har startat upp avelsverksamheten ihop med Terese. Jag har 4 vuxna fjordhästar inklusive godkände hingsten Yield 302 samt ett par unghästar. Jag älskar våra gula små hästar och brinner framför allt för unghästutbildning även om jag tränar och tävlar i flera discipliner på hobbynivå.

Erika Thorell, Ledamot

Jag heter Erika Thorell är 27 år gammal och sitter som ledamot i föreningen. Jag bor på ett säteri strax utanför Eskilstuna och jag är nybliven ägare till min första fjording (Diezel). Men hästar har varit ett stort intresse sedan jag satt på en för första gången när jag var 3 år.
Jag vart introducerad för fjording världen ut av Eva Nilsson 2013 och fastnade kvar här 

Emma Strand, Ledamot 

Jag heter Emma Strand är 32 år, har suttit med i styrelsen i 5 år och är för närvarande kassör. Jag bor och jobbar på gården Koten, där jag tillsammans med mina föräldrar bedriver mjölkproduktion och småskalig fjordhästuppfödning. Jag har för närvarande 3 fjordhästar i olika åldrar och jag brinner lite extra för körning och avel. 

Terese Klangestam, suppleant

Jag heter Terese klangestam och är 42 år och suppleant i MFF. Jagäger tillsammans med min familj ett 40-tal fjordingar på Taffsnäs gård. Vi bedriver ridläger på somrarna och resten av året har vi ridlektioner och turridningar.
Jag har tävlat hoppning sen jag var 8 år gammal på både fjordingar och halvblod men har på senare år även börjat tävla dressyr, vilket är roligt när jag väl lärde mig programmen

Eva Nilsson, suppleant

Mitt namn är Eva Nilsson 60 år ung. Jag Jag bor och jobbar, precis som min dotter Emma Strand, på gården Koten, där vi bedriver mjölkproduktion och småskalig fjordhästuppfödning. Jag har suttit med i styrelsen för MFF under många år och har precis lämnat över ordförande rollen och är idag suppleant. Jag har för närvarande 7 st fjordingar i alla dess olika åldrar och jag brinner för avel och körning men njuter gärna av en uteritt i skog och mark.